26 februar 2011

Gademode fra The Sartorialist

 The Sartorialist er en modeblog der virkelig rykker. Vi møder rigtige mennesker på gaden klædt i deres egen personlige stil. Billederne spiller op til beskuerens fantasi. Jeg kan ikke lade være at tænke - drikker hun kaffe el. te ? Er hun på vej til arbejde eller hvor skal hun hen ? Jeg føler nærmest at jeg står på gaden i New York eller Milano og ser et kort glimt af en anden persons hverdagsliv.


Billeder fra The Sartorialist

Tennisprinsessepower

Jeg må tilstå, at sport ikke lige er mig, bortset fra et par ugentlige besøg i fitnetnesscentret og en cykeltur til arbejde i ny og næ. Men i går morges fangede et billede i sportssektionen alligevel min interesse. Caroline Wozniacki har gjort sig bemærket på den internationele tennisscene i den sidste tid, som regel klædt efter traditionel tennismode - miniskørt og stram top med bare arme i uskyldig hvidt. Men i en af sine seneste kampe i rød Liverpool fodboldspillertrøje.




Billede fra Frederiksborg Amtsavis
 

Lidt sejt efter min mening. En ung pige - sandsynligvis forbillede for mange unge piger - der tør overraske, gøre op med konventionerne og have helt sin egen stil.

20 februar 2011

jeg kalder den pink

New York designere har valgt 10 PANTONE farver som de tror på i foråret 2011. Alle er helt vidunderlige, jeg elsker farver .....


Jeg kalder den pink,  her Honeysuckle. Pokkers smuk er den. Perfekt alene eller med andre røde bærfarver, turkis, varm brun, grå ......


Jeg har altid elsket pink. Det startede med min mors spadseredragt fra hendes unge dage i hot pink og en pink vintage blondekjole, da jeg var 17. Så det er en gammel kærlighed ........


Jeg har netop solgt denne lange kjole i en let blød bomuld, hvor jeg har trykt sommerfugle.



19 februar 2011

Den lille sorte, vol. 1


En sort kjole i - meget enkel med elastik i taljen for at markere. I sig selv er stoffet mere lækkert, end billedet viser. Det er viscosevelour og har karakter og dybde. Stadigvæk er den enkel og kræver en god styling. Netop fordi den er enkel, er der mange muligheder.


En jakke med blomstermønster der spiller op til det sorte.

en pink neglelak



og et par støvler med lidt kant

De her er fra spanske neosens




16 februar 2011

Afrotrend

Den startede i NY

Louis Vuitton
5th Avenue, NY,  juni 2010




Så kom den til København


Illums
Strøget, København, februar 2011


12 februar 2011

køkkentravlhed

Vi har haft gang i køkkenet. Både med at forberede søndagens brunch og idags aftensmad. Aftensmaden blev sent, for vi var helt ærligt ikke særlig sultne, efter at have spist burger idag. Men forårsrullerne blev gode. Jeg kunne ikke helt huske, hvor jeg fandt opskriften sidst, og forberedte det derfor lidt intuitivt.

Jeg - nej Bertram og jeg - skar kyllingefilet i tynde strimler, som vi stegte først  i neutral olie med frisk ingefær og rød chili skåret i bittesmå tern med lidt salt. Derefter svitsede vi gulerod og forårsløg, som vi også havde skåret i meget små tern, og til sidst tilsatte vi bønnespirer.

Så delte vi et stykke filodej i 4 dele. Tog hvert stykke og lagde fyld på midten. Derefter foldede vi de 2 øverste kanter ind, så sidekanterne, og så rullede vi. Derefter stegte vi dem enkeltvis i wokken i rigeligt sesamolie, sørgede for at vende dem, så alle sider blev brune.

Vi fyldte - nej, det gjorde jeg, for der kom Min Søsters Børn i Sneen - stærk chilisauce, sød chilisauce og  soyasauce i små skåle, og wups, så var der mad ...... som jeg servede foran fjernsynet.

fyld




En lidt rystet forårsrulle med soya og chilisauce.

Min nye hue


Er den ikke fin - huen i min ynglingsgule farve? Min søster har strikket den, og jeg ved, at hun har købt garnet her.

Vinterferie

Mens mange andre får røde kinder på vej ned ad de sneklædte bakker i Sverige, Østrig og andre steder, skal vi hygge hjemme. Så da vi - vores 2 yngste børn, Palle og jeg - besøgte Perchs Thehandel i Kronprinsensgade i hjertet af København idag, købte vi drømmete og Cocacabanate, så vi kan drømme os lige derhen, hvor vi ønsker og indsnuse stemningen fra Rio. Drømmete er en hvid te med banan og melon. Sidste gang købte vi hvid tempelte med eksotiske frugter, som er en rigtig dejlig te. Begge er gode til iste. A.C. Perchs har også en webshop, men det er en oplevelse at komme i butikken, hvor der er mange kunder, men altid tid til en snak og et bolche.
Ovenpå er Perchs tearoom.




Forretningen har ligger her siden 1835
Bagefter skulle vi efter planen have varm cacao på Royal Café, men opgav at finde plads. Jeg fik selvfølgelig kigget lidt omkring og suget inspiration. Og heldigvis har jeg været der for ikke så lang tid siden med en veninde, hvor vi sad og hyggesnakkede i en sofa, inden vi skulle i biografen.



Sød idé. Lige til at gøre efter med Manilamærker.








Så det blev et gensyn med et sted, som altid er hyggeligt, når børnene er med. Ikke så stort, men man føler sig så velkommen, når døren bliver åbnet for én og man bliver placeret i en af de trange båse. Hvis der er plads, ellers må man vente lidt udenfor.

Sporvejen på Gråbrødre Torv
Her er sporvognstemning og burgere til alle.

07 februar 2011

Ole Jørgensen


Ole Jørgensen er ikke så stor, men han har et følsomt sind og et godt hjerte, som banker for dem han møder på sin vej - på den måde er han stor, trods sin ringe højde. Han kan godt lide at pynte sig, derfor har han en fjer i hatten. Han synes, at sort klæder hans mørke lød bedst, og forøvrigt også, at han ser statelig ud  i sort. Han boede et kort stykke tid i vores hus, men han var kun på gennemrejse og flyttede hurtigt igen. Det var slet ikke meningen, at han skulle bo her. Det var lidt ærgerligt, for han spredte godt humør og glæde, så længe han var her. Det var Bertram på 10 år, der skabte Ole Jørgensen og navngav ham. Det var hele tiden meningen, at han skulle foræres væk - til én som Bertram holder af, som er syg. Så vi møder stadig Ole Jørgensen engang imellem, og det er gensynsglæde ved første blik, når vi ser hen på reolen og møder hans udtryksfulde øjne.

Ole Jørgensen er slet ikke bange for edderkopper....... De røde med hvide prikker er ganske ufarlige.

06 februar 2011

Liberty of London

Liberty - for nogle betyder det frihed - for os der har textile tendenser er det første vi tænker på noget ganske andet. Liberty er et metervarehit, det mest fantastiske og taknemmelige stof at sy i , både til beklædning, puder, til at ombetrække sofaer -  you name it! og det fås tilmed i et utal af mønstre og farver. Men Liberty er jo ikke noget nyt fænomen. For år tilbage syede kvalitetsbevidste mødre og bedstemødre også tøj til deres børn og børnebørn i Liberty, som de købte på deres rejse til London eller i de få butikker der forhandlede den eksklusive metervare. Nu er det mere udbredt og fås både i stofforretninger og webbutikker, b.la. her.

Jeg har en dejlig veninde, som slet ikke interesserer sig for metervarer. På en tur til Paris besøgte vi en stofforretning i området omkring Sacre Couer i Paris, her ligger der nogle kæmpe stoftempler, det ene sted tilmed med et meget stort udvalg af Liberty. Først fik Birgitte nok associationer til Marie Antoinette og den franske revolution, da jeg begejstret udbrød Liberty ved synet af de mange ruller med det textile guld. Belæsset med 7-8 ruller i hælene på mig fandt hun ud af hvad det drejede sig om, og forstod mig overhovedet ikke.

Den mest kendte Libertykvalitet er Tana Lawn. Jeg har også syet i fløjl og bomulds twill og synes, at begge kvaliteter er smukke og dejlige at arbejde med. Det smukke blomstrede stof i mit banner er Liberty bomuldstwill med rød, pink og grøn som de dominerende farver.Til vinterbrug er der et alternativ til den lette Tana Lawn kvalitet,  lantana - 80 % bomuld, 20 % uld, som falder blødt og lækkert. Derudover er der også lycra og silketwill. Dyrk de mange dessins på Liberty of Londons website, hvor du også kan se, hvad stormagasinet ellers kan byde på.

Her startede eventyret i det legendariske stormagasin med bindingsværk. I tidens løb har mange store designere lavet kollektioner for Liberty of London, akuelt b.la. Manolo Blahnik Personligt synes jeg, at både stormagasinet og denne kollektion er for klassisk eksklusiv, men det var alligevel sjovt at være en tur forbi Regent Street tæt ved Oxford Circus. En anden forhandler af Liberty i London er Shaukat, som også har websalg til rimelige priser.

Jeg købte mit første stykke Liberty for mange år siden - i Peters Resthal til kun 29 kr. pr.meter. De havde kun et par dessins, printet her hedder Tatum. Jeg brugte det til foer i en jakke og tørklæder.



Flere kendte designere har brugt Libertyprints i deres kollektioner. I Danmark
har Baum und Pferdgarten syet modeller i Tana lawn Miranda for år tilbage. Vinter 2010 var  bukser i silke.
en del af deres kollektion.

Som en inkarneret Libertyfan må jeg sige, at jeg blev ganske målløs, da jeg sommeren 2010 var i New York og så denne reklame på Times Square. Er det ikke yndigt og paradoksalt - en smuk kvinde i en robåd i en eksplosion af farver med pink og turkis som de dominerende kulører all Liberty ? Et fantastisk scenario på en af verdens mest befærdede pladser med et hektisk aktivitetsniveau, man henfalder nærmest til en meditativ tilstand. Man kan ikke andet end blive i godt humør,





.

01 februar 2011

Sjove lopperier

Kender du det. Du skal noget, som du helt slet ikke har lyst til. Og det kommer til at tage en stor del af din dyrebare week-end. Sådan havde jeg det den forgange week-end - og så viste det sig, at det blev en meget bedre oplevelse, end jeg regnede med. Du har sikkert prøvet det samme ?

Vi skulle holde loppemarked - en hel skoleklasse med forældre - og alle ved, hvordan det kan blive. Møder alle op, når de har vagt ? Kommer de med loppeeffekterne som aftalt ? Jeg havde ovenikøbet den fantastiske opgave at være med til at sortere og prisfastsætte 8Bs fædres gamle joggingbukser, legetøj i kassevis, kopper, tallerkner ....... Vi var ved at drukne i ting og sager. Men det lykkedes - klassen tjente 5.500 kr. (når stadepladsen var betalt) til deres tur til Berlin - penge som de selv har været med til at tjene.Vi solgte ikke alt, men det endte det med. En anden handlende købte alle resterende varer for 500 kr., så vi tjente flere penge og slap for en tur på genbrugspladsen ! Børnene lærte lidt om genbrugstanken i de dage - nogle har endda fået nye sko eller en ny bluse undervejs.

Det gode ved vores loppemarked var, at det foregik under organiserede forhold. Der kom mange kunder til Frederiksborghallen i Hillerød, og vi skulle intet gøre for at tiltrække dem. Herhjemme blev vi inspireret, så vi er begyndt at rydde op i tøj og gamle bøger. Her bliver helt pænt, og måske har vi selv en stand næste gang ?

Og så fik vi lidt nyt til hjemmet, for der var jo mange handlende den dag.


Uglen er en lampe fra 50érne. Øjnene lyser, når man tænder den.



Sødt udtryk, ikke ?
For at bliver lidt i dyreriget købte jeg også et gevir, måske kommer der et billede på et andet tidspunkt.