13 maj 2011

Og turen denne sommer går til ....

Dette vides i skrivende stund ikke helt præcis, så mange flere grunde til at genoplive minder og glæde sig over oplevelser, som vi har haft på tidligere ferier. Og det er dejligt at dvæle og tænke tilbage engang imellem. Jeg fyldes stadig med ro og glæde, når mine tanker flyver tilbage til vores ferie i Sydfrankrig sidste år.

Vores  omgivelser i sommerresidensen i Orange

Indtryk og oplevelser står i kø for at blive beskrevet - vores besøg i Nimes og Avignon, dasedagene ved swimmingpoolen med Bezzerwizzer og doven solbadning, besøget af Berit hjemme fra vejen, som besøgte os et par dage i det sydfranske og gav vores venskab en ny dimension - når man har fælles oplevelser langt hjemmefra sker der noget. Tour de France .....



Jeg må indrømme, at vores besøg med middag og overnatning i middelalderlandsbyen Olargues, slog benene væk under mig. "Flodens rislen er som massage for sjælen", sagde danske Joan Bøgeskov, der sammen med sin mand Anders ejer Fleurs d´|Orlargues - en restaurent indrettet i et tidligere Citroen bilværksted og et lille hotel med få enkle værelser indrettet i romantisk fransk stil med hver sit navn opkaldt efter blomsterne på tapetet i værelset, f.eks. Rose.



Joan har fuldstændig ret - at ligge på sengen i det romantisk indrettede værelse med lette, hvide blondegardiner, at lukke øjnene og lytte til floden, er som at blive hensat i en meditativ tilstand. Det er som om tiden står stille og har gjort det altid i den lille landsby. Hotellet ligger lige ned til floden Jaur, og det er også muligt at dyppe tæerne i floden - eller dit marsvin, som nogle lokale gjorde det, da vi sad ved flodbredden og råhyggede inden middagen - der er både hængekøje og liggestole.



Udsigt til klokketårnet fra vores værelse


At møde Joan og Anders var i sig selv en oplevelse. To mennesker, der havde en drøm og i 2002 førte den til dørs, da de fandt de rette omgivelser til at skabe deres chambres d´hotes. En familie, der har en varme og overskud, som kan mærkes, når man besøges deres sted. Joan gav sig tid og var meget gavmild med informationer om området, b.la. om Montpellier og Sete, som vi skulle besøge på vej tilbage til Orange. Det var også Joan der anbefalede mig at genopfriske mit fransk med franske blade og magasiner, som man kan købe til rimelige priser i kiosker og supermarkeder. Læs om et emne, som du har en interesse for, så vil det gå meget nemmere .....

Det danske sprog ikke er så beskrivende og ordrigt som det franske. Så at menukortet er på fransk er en fordel, når man skal beskrive retter, hvor courgette er skåret skåret som spaghetti, lavendelsauce og creme brulee med lavende er på menukortet. Men de danske aner skinner igennem, når retter beskrives á la danoises. Til morgenmaden fik vi marmelade lavet af lokale frugter f.eks. abrikos og kirsebær. Råvarene er lokale, og mange af dem dyrket i restaurentens køkkenhave, b.la. også krydderiet sar der er blevet genopdaget i Joans køkken.
At se børnene spise foie gras og nyde middagen i 3 stive timer var en oplevelse i sig selv. Selv om de sidste år var i alderen 10-19 år og ikke små længere, er det ikke normalen for et aftensmåltid i vores familie. Vi sad på terrassen og spiste, hyggede og nød udsigten til den frodige køkkenhave og Pont du Diable.


 .



Tiden stod stille i den weekend vi besøgte Olargues, som er klassificeret som en af Frankrigs smukkeste byer.

At besøge Olargues kan beskrives som overdådig luksus, hvis man ikke taler penge eller den rigtige trend, men derimod om livskvalitet og nydelse. En ting er sikkert - vi skal besøge Fleus d´Orlagues igen.

1 kommentar:

  1. Uha, jeg gad godt besøge Joan og Anders. Jeg gad også godt holde ferie med jer....

    SvarSlet